Nieuwsbrief Notaris n° 149.

Notaris.be

LAATSTE NIEUWSBERICHTEN

Elke maand verwerpen 3.208 Belgen een erfenis zonder kosten voor een notaris

13-08-2020

Maandelijks verwerpen zo’n 3.200 Belgen een erfenis kosteloos voor een notaris. Zo vermijden deze erfgenamen dat ze de schulden van de overleden persoon moeten betalen. Een kosteloze verwerping is ook mogelijk voor nalatenschappen die niet meer waard zijn dan 5.000 euro. Dat grensbedrag is recent voor het eerst geïndexeerd en bedraagt nu 5.219,21 euro.

Lees meer

Een woning kopen: Waarom moet ik een waarborg of voorschot betalen?

11-08-2020

Bij de aankoop van een woning is het gebruikelijk om een waarborg of voorschot te betalen. Waarom is dit aan te raden? Geen wettelijke verplichting,...

Lees meer

Wat als je geen zorgvolmacht opstelt?

05-08-2020

Met een zorgvolmacht kan je op voorhand richtlijnen over het beheer en de financiële beslissingen rond je goederen geven aan specifieke personen. Dit voor het geval je op een dag niet meer in staat bent om dit zelf te beheren. Stel je geen zorgvolmacht op, dan zal de vrederechter beroep doen op een bewindvoerder. Ook hier kan je één en ander op voorhand regelen.

Lees meer

De Winwinlening wordt uitgebreid als steun voor ondernemers

04-08-2020

Door de coronacrisis dreigen veel ondernemingen in financiële moeilijkheden te komen. De Vlaamse overheid beslist daarom om de zogenaamde Winwinlening te versoepelen. Met een Winwinlening kunnen familie en vrienden van ondernemers hen op een fiscaalvriendelijke manier een lening toekennen.

Lees meer
 REKENMODULES             
 JOBS             
 IMMO             
 NOTARIS TV             

Copyright © 2020 Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Twitter Facebook LinkedIn Youtube